06-18620941 info@mpmkt.nl

Therapie met paard

∗ Ik wil me verder ontwikkelen maar er is iets dat me tegenhoud

∗ Het leven voelt zwaar

∗  Waarom loop ik mezelf telkens voorbij?

* Ik voel me angstig

 

Herkenbaar? Wist je dat hier gedragspatronen aan ten grondslag liggen waar je je niet van bewust bent? Vaak zijn dit oude beschermingsmechanisme die voorwoordelijk zijn. Dat wil zeggen dat we ze al gevormd hebben voordat we konden praten. Ze zijn niet opgeslagen in ons talige geheugen maar in ons lichaamsgeheugen.

 

Met je hoofd weet je prima hoe je het best kunt reageren in (stressvolle) situaties maar het lukt telkens niet. De sleutel voor het herkennen van deze patronen zit in je lichaam. Tijdens de therapie met een paard word je meer naar je gevoel gebracht.

Elke dag verwonder ik me er over hoe paarden me meer in verbinding met mezelf en de ander brengen.

 

Paarden beschikken over een groot emotioneel brein. Zij herkennen en voelen lichaamssignalen haarfijn aan en spiegelen gedrag. Onbewuste patronen worden bewust waardoor je steeds meer gaat doen wat je ècht wilt.