06-18620941 info@mpmkt.nl

Over mij

Lange tijd hield ik veel ballen in de lucht en nam ik weinig tijd voor rust en mijzelf. Ik zat boordevol ideeën en was enthousiast. Ik werkte hard als moeder en leerkracht en was daar behoorlijk grenzeloos in. Ik wilde alles perfect doen en als dat niet lukte piekerde ik erover hoe ik het beter kon doen. Ik wilde iedereen graag tevreden houden. Dat brak me uiteindelijk op.

 

Na de geboorte van een derde kind  kon mijn lichaam mijn hoofd niet meer bijhouden en ging het protesteren. Mijn spieren stonden continu strak, mijn energie was op en elke prikkel werd me te veel. Ik kon me niet meer concentreren. Ik werd gedwongen mijn manier van leven te herzien en rekening te gaan houden met mijn lijf maar had geen idee hoe ik dat moest doen. Mijn zelfvertrouwen was verdwenen. Ik wist niet meer wat ik wilde en wat ik voelde.

 

Ik leerde door schade en schande balans aan te brengen in mijn leven. Ik bloeide weer op en mijn energie en zelfvertrouwen kwamen terug. Ik weet inmiddels dat perfectie een kenmerk is van een integer persoon. Ik geniet nog steeds van goed werk leveren maar als dat een keer niet lukt, pieker ik er niet meer over. Ik heb het roer omgegooid en ben gaan leven en werken vanuit mijn passie.

 

Nu help ik anderen.  Mensen die te veel ballen in de lucht houden en niet weten wat ze echt willen of voelen en kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling. Wie kan dat beter dan iemand die dat zelf aan den lijve ervaren heeft? Juist! Ik heb mijn hart gevolgd en de balans en mijn zelfvertrouwen weer teruggekregen. Ik ben diverse opleidingen gaan volgen op het gebied van psychosociaal gedrag. Nu heb ik een bloeiende praktijk en doe ik wat ik het liefste doe. Ik krijg er ook nog eens energie van.

“Ik geniet wanneer een kind vol zelfvertrouwen de deur uitgaat”

Ik ben ervan overtuigd dat je uiteindelijk de (gezondheids)rekening gepresenteerd krijgt als je gevoelens negeert. Daar knapt niemand van op. Uiteindelijk hebben we niet voor niks een lichaam met gevoelens en emoties gekregen. Ik heb geleerd meer vanuit mijn gevoel te leven. Het geeft mij zowel rust als energie en een gezond zelfvertrouwen. Dat gun ik iedereen!

 

Als therapeut ben ik toegankelijk, integer, betrouwbaar en betrokken. Ik ben ervan overtuigd dat zelfvertrouwen alleen groeit in een ontspannen setting. Alleen dan is er ruimte voor verandering. Door humor in te zetten worden lastige zaken hanteerbaar. “Als je iets wilt leren moet je het gaan doen”, zeg ik altijd tegen mijn kinderen. Dat is ook de kracht van lichaamsgerichte therapie. Het ervaren geeft diepe inzichten èn mogelijkheden tot verandering. Mijn glas is halfvol en vanuit die positieve intentie werk ik ook. Hoewel ik nog steeds enthousiast ben en vol energie zit, hoor ik cliënten zeggen dat ze mijn rustige uitstraling waarderen.

 

Wanneer een cliënt zegt: “Ik bedenk dat ik eigenlijk best liever voor mezelf mag zijn”, word ik daar heel blij van.

 

Als je me zou kennen, zou je weten:

  • Dat ik geniet van kinderen.
  • Dat ik dol ben op paarden en me blijf verbazen over hun manier van communiceren.
  • Dat ik op zaterdag in mijn tuin werk of elders in de natuur te vinden ben.
  • Dat 1 Korinthe 13 mijn lievelingsgedeelte uit de Bijbel is.

 

Opleidingen

1995-1998   PABO Driestar college Gouda

2014-2017   Driejarige Post-HBO opleiding Psychomotorische kindertherapie in Utrecht

2020-2022 Driejarige Post-HBO opleiding Psychosociale therapie

 

Nascholingen psychosociaal

Brain-Blocks (Autisme)

Theraplay

Rouw en verlies bij kinderen

College Autisme door Bram Sizoo

CREF-Basiskennis Basisvertrouwen&Hechting

CREF-EMDR

CREF methode behandelaar (Therapie met paarden)

College Hechting en relaties door Martin Appelo

CREF methode Master